Condiţii de garanţie şi retur

 CERTIFICAT DE GARANTIE SI CALITATE

 

Certific prin prezenta, ca produsele care fac obiectul facturii prezente sunt importate si distribuite de ISZLAI ATTILA P.F.A. , sunt originale sau interschimbabile cu piesele originale conform cataloagelor si listelor editate de producatori  si respecta normele europene in domeniu.

Garantia se aplica in conformitate cu Legea 449/2003 Actualizata OG21/1992 Republicata, OUG34/2014 Actualizata, Legea 353/2018 Actualizata.

Durata de functionare al pieselor si subansamblelor in cazul unei exploatari normale, este similara cu cea a pieselor si subansamblelor originale .

Produsele achizitionate de pe site-ul www.motorcomponents.ro  pot fi returnate vanzatorului in 14 zile fara orice motivare de la primire, in stare originala, adica nefolosite, nemontate, cu sigiliile intacte,  daca cumparatorul se razgandeste (denuntare unilaterala). In acest caz costurile de returnare cad in sarcina cumparatorului. Rambursarea sumei in maxim 30 zile de la data denuntarii contractului de catre comparator conform legii.

Produsele care prezinta in perioada de garantie defecte de material sau de fabricatie trebuie semnalate vanzatorului in scris conform legii.

Piesele care fac obiectul unei reclamatii in garantie, se returneaza furnizorului insotite de urmatoarele documente:

  • Factura de achizitie si certificatul de garantie aferent.
  • Devizul de reparatie si Factura fiscala pentru lucrarile efectuate al atelierului/service unde au fost montate si autorizatia RAR al acestuia pentru a repara vechicolul respectiv (motociclete) .
  • Datarea documentelor trebuie sa coincida cu data montajului , nu sunt acceptate documente eliberate la o data ulterioara montajului.
  •  Pentru piese electrice si electronice : Autorizatia Tehnica de la R.A.R. al atelierului unde a fost montata piesa respectiva (cu revizia pentru anul 2021), pentru reparatii electrice motociclete. Anexa cu subcapitolul  A.1.6 – Activitati de reparatii ale sistemului electric. Categoria de omologare L3e – Motociclu.
  • Raportul de expertiza tehnica al service-ul abilitat de RAR, semnat de cel putin un inginer din domeniu, care a constatat defectiunea.
  • Descrierea conditiilor de exploatare (km parcursi, regim de exploatare, valori masurate ).
  • Copie dupa certificatul de inmatriculare al vechicolului pe care a fost montata piesa respectiva.

Daca in urma expertizei tehnice efectuata de vanzator pentru produsul returnat defectul se dovedeste a fi unul de fabricatie, piesele vor fi schimbate in perioada de garantie in maxim  15 zile , sau se va restitui contravaloarea produsului, la alegerea cumparatorului. Rambursarea sumei in acest caz se va face in maxim 30 zile conform legii  de la primirea produsului returnat de catre vanzator.

Nu pot fi aplicate  conditiile de garantie pentru produsele care nu au fost montate in ateliere autorizate, prezinta socuri mecanice sau electrice, sau au fost montate cu alte piese anexe cu defectiuni, ori au fost montate pe vehicole accidentate sau modificate.

Termenul de garantie este de 24 luni de la data achizitiei (data facturii) pentru produse  Noi si 12 luni pentru produse Folosite conform legii.

Acest termen poate fi redus, daca producatorul precizeaza o alta durata medie de utilizare pentru produsul respectiv, dar nu mai putin de 12 luni pentru piese Noi.